İnşallah Şanlıurfa'ya gelmez!

Şanlıurfa’nın komşu kenti Diyarbakır'da ortaya çıkan dev etçil çekirge, görenleri hayretler içerisinde bıraktı.

İnşallah Şanlıurfa'ya gelmez!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Silvan ilçe merkezinde gece nöbeti tutan 1 kişi, beklenmedik bir ziyaretçi ile karşılaştı. 

Güvenlik kulübesinin camına çarpan dev etçil çekirge, görenleri hayrete düşürdü. İlk etapta kuş veya taş atıldığını düşünen personel, dışarıyı kontrol ettiğinde pencere pervazı üzerinde devasa boyutlarda bir çekirge olduğunu fark etti.

Uzmanlar, çekirgenin Saga Ephippigera türüne ait bir tür olduğunu, boylarının antenleri de hesaba katılırsa 25 santimetreyi bulduğunu belirtti.

Öte yandan bu çekirgelerin zararlı olmadığı, zararlı böcek ve çekirgeleri yedikleri için etçil yararlı çekirge türü olduğu ifade edildi.

ŞANLIURFA’DA DA GÖRÜLME ENDİŞESİ

Genellikle sıcaklıkların arttığı dönemlerde daha sık görülen etçil çekirgenin, Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa’da da ortaya çıkma ihtimali endişeye neden oldu.

İnşallah Şanlıurfa'ya gelmez!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.